12.000 lei-suma alocată de CJ Gorj pentru participarea la Târgul de Turism din Madrid

0
609

O delegație a Consiliului Județean Gorj, alcătuită și din meșteri populari și artiști ai Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului” au participat săptămâna trecută la FITUR (Feria Internacional de Turismo – Târgul Internațional de Turism), care este cea mai importantă manifestare expozițională dedicată turismului din Spania.

Reprezentanții CJ Gorj au anunțat că la standul de prezentare al României, în perioada 17 – 21 ianuarie, au participat cu obiecte tradiționale și demonstrații meșterii populari Filomela Tiștere – țesătoare și Nicolae Rotaru – cioplitor, din partea Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, iar în perioada 20 – 21 ianuarie 2018, un grup folcloric al Ansamblului „Doina Gorjului” format din 3 perechi de dansatori și 4 instrumentiști. La desk-ul din cadrul Standului României alocat județului Gorj au participat Claudia Ileana Giurgiulescu și Carmen Meche- consilieri în cadrul Direcției Managementul Proiectelor și Relații Externe și Ovidiu Vasile Popescu, consilier la Cabinetul Președintelui.
Pe parcursul zilelor de târg au fost susținute prezentări ale atracțiilor turistice din Gorj, fiind oferite materiale de promovare turistică și materiale informative despre Ansamblul monumental brâncușian „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu. Au fost expuse obiecte tradiționale românești create de meșterii populari (covoare oltenești, țesături, obiecte de lemn cioplite cu motive tradiționale) și au fost făcute demonstrații ale tehnicile de execuție.
În cele două zile deschise publicului (20 și 21 ianuarie 2018), grupul folcloric de la „Doina Gorjului” a susținut spectacole care s-au bucurat de aprecierea entuziastă a unui număr mare de vizitatori, cărora le-au fost oferite materiale de promovare a României și Gorjului. Spectacolele au fost transmise live pe facebook.

Costurile Consiliului Județean Gorj pentru această participare au fost 12.000 lei care au inclus transport, cazare și indemnizație de deplasare conform legislației în vigoare, spun cei de la CJ. „(…) apreciem că obiectivul de a prezenta Județul Gorj ca destinație turistică unicat, încadrat în contextul prezentării generale a României ca destinație turistică internațională, a fost realizat cu succes. Urmare a acestei participări, Ambasada României la Madrid a propus Județului Gorj dezvoltarea unui program cultural de spectacole și prezentări pentru comunitățile de români din Spania, pe parcursul anului 2018, dedicate sărbătoririi Centenarului Unirii”, transmit cei de la CJ Gorj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.