Revelionul persoanelor cu dizabilități a avut loc la Centrul de zi „Christian“

0
993

Revelionul persoanelor cu dizabilități care frecventează Centrul de zi „Christian“ a avut loc joi seară. Peste 120 de persoane cu probleme de sănătate au dansat și s-au distrat în voie, fără să fie intimidate de privirile celor din jur, dacă evenimentul ar fi avut loc în altă parte. 

Muzica a fost  asigurată de Robert Gavrilescu, Neluțu Trandafir, ambii cântăreți aflați în scaunul cu rotile, precum și de cunoscuta solistă Cristina Olteanu, alături de fiul ei, Robert Olteanu. Un tort a marcat intrarea în noul an. Persoanele cu handicap au dansat, au jucat și au socializat.

„Această seară este foarte frumoasă. Datorită Centrului „Christian“ avem prilejul să sărbătorim cu toții trecerea într-un nou. Este organizat un revelion al persoanelor cu dizabilități. Ne simțim bine, socializăm  și ne bucurăm de această seară. Le mulțumim foarte mult celor care au venit să ne cânte și să ne încânte. Mulțumim conducerii Centrului Christian și Asociației persoanelor cu handicap din Oltenia. Aici ne simțim în largul nostru. Dacă o asemenea petrecere s-ar fi desfășurat în altă parte cred că am fi fost puțin intimidați având în vedere că fiecare dintre noi avem anumite dizabilități. Cu ocazia asta ne simțim în largul nostru, pentru că nimeni nu se uită ciudat la noi. Noi suntem așa cum suntem și ne cunoaștem de ani buni. Aici suntem ca o mare familie“, a precizat Isabela Dobrotă.

Organizarea revelionului, cea mai mare dorință a persoanelor cu handicap

Revelionul a ajuns la cea de-a doua ediție. Daniel Andrei, directorul Centrului de zi Christian, a spus că persoanelor cu dizabilități au cerut organizarea acestui eveniment, care s-am putut desfășura cu sprijinul unor persoane cu suflet mare: „Ne bucurăm foarte mult că putem să organizăm a doua ediție a «Zilei Recunoștinței» este un fel de revelion al Centrului de zi Christian pentru persoane cu dizabilități. A fost dorința membrilor să sărbătorească împreună încheierea anului și trecerea într-un nou an, mai ales că le-a plăcut foarte mult prima ediție de anul trecut, între ei s-au legat relații de prietenie și chiar părinții ne-au întrebat dacă mai organizăm eveniment. Aici se simt degajați. Nu se uită în stânga sau în dreapta că cineva se uită ciudat la ei din cauza deficiențelor. Le mulțumesc sponsorilor pentru sprijinul acordat. Aperitivele au fost puse la dispoziție de Restaurantul Rebecca, prăjiturile și tortul provin de la Cofetăria Vâlceanu, iar societatea Artego ne-a ajutat cu o sumă de bani. De asemenea, o persoană cu dizabilități, domnul Vasile Tufiș, care este apicultor, a oferit câte un borcan cu miere pentru fiecare participant. Am mai primit și sprijinul și altor voluntari care ne-au ajutat cu sucuri și alte produse“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.