VIDEO Nuntă tradițională în costume populare și taraf de lăutari

0
1187

Mihaela și Daniel s-au căsătorit, ieri, într-un mod aparte. Cei doi s-au îmbrăcat în costume populare, aceeași ținută având-o și invitații lor. Petrecerea a fost tot într-un stil tradițional. A avut loc la locuința din comuna Bălănești a soacrei mici, Ana Lupu, profesor și un cunoscut meșter popular. Nu au lipsit taraful de lăutari, mesele aranjate cu macaturi, farfurii din lut și linguri din lemn. „Ideea îmi aparține mie și mamei mele. Mi-a venit această idee pentru că îmi doream foarte mult să mă îmbrac în costum popular și am spus că ar fi frumos să mergem îmbrăcați la fel și la primărie, pentru că în Târgu Jiu nu s-au oficiat cununii civile în costume populare autentice. Ofițerul stării civile a avut un zâmbet foarte larg atunci când ne-a văzut“, ne-a explicat Mihaela. Costumele purtate de Mihaela și Daniel au fost oferite de Ana Lupu, profesor și meșter popular. „Hainele sunt cumpărate de mama mea. Invitații au fost încântați de idee, iar mulți au venit cu costumele lor“, a precizat Mihaela.

Ana Lupu, mama miresei, a fost mulțumită de faptul că cei prezenți au purtat cu mândrie costumele: „Mi-am dorit un astfel de eveniment, pentru că oamenii învață să fie liberi și să se comporte liberi. Cred că am avut puțin succes, pentru că și tinerii poartă cu mândrie costumul popular și sunt atrași de obiectele vechi“.

A purtat prima dată în viață un costum popular

Daniel, proaspătul soț al Danielei, s-a lăsat mai greu de convins, mai ales că nu purtase vreodată costum popular: „Nu am fost obișnuit cu costumele populare și nu am purtat niciodată. Este prima dată când port așa ceva. M-am lăsat puțin mai greu convins, dar în final am acceptat, pentru că am observat că lumea a prins ideea“.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.