Sprijin financiar pentru UM Sadu

0
756

Uzina Mecanică Sadu poate să beneficieze de un sprijin. Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență prin care se completează OUG 51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiții la operatorii economici din industria de apărare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
Astfel, agenții economici din industria de apărare, industrie de interes strategic pentru securitatea națională, în situația contextului geopolitic actual, vor fi sprijiniți în realizarea de investiții pentru retehnologizarea capacităților de producție, modernizarea activelor deja existente sau crearea unor noi capacități de producție. De această măsură pot beneficia operatorii economici care dispun de un plan de restructurare sau reorganizare aprobat în condițiile legii, cărora li se lasă la dispoziție 60% din veniturile obținute prin valorificarea activelor devenite disponibile.

Prin acest act normativ, se creează premisele dezvoltării unor programe de restructurare şi eficientizare reale ale agenților economici, care să conducă la îmbunătăţirea situaţiei economico-financiare, industria de apărare având nevoie stringentă de investiții, la diminuarea semnificativă a plăţilor restante, la susținerea anumitor programe specifice creșterii capacităţilor de producţie în domeniul apărării.
Măsura vizează, totodată, și crearea condițiilor necesare ca agenții economici din industria de apărare să poată satisface necesitățile de înzestrare ale instituțiilor din cadrul Forțelor Sistemului Național de Apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.