Anchetă internă la Poliţia Rovinari

0
885

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj a declanșat o anchetă internă la Poliția Rovinari, după ce un cetățean a venit să aducă un portofel pe care l-a găsit într-o parcare de pe drumul de centură a orașului Târgu Jiu. Grigore Cola a relatat pe Facebook modul în care a fost tratat de către unii polițiști de la Rovinari: „Ajunşi la postul de Poliţie,am întrebat un poliţist unde putem depune un portofel găsit. Aceste ne-a răspuns: „Prima usă pe dreapta“. Ne-am prezentat, am spus că am găsit un portofel, iar o doamnă sau domnişoară poliţist nu se hotăra cu colegul ei care se juca pe telefon cine să preia cazul.  La un moment dat, poliţista mi-a cerut să prezint cartea de identitate pe că i-am înmânat-o.  Poliţistul care se juca pe telefon mă întreabă ce era în portofel. Eu am răspuns că era ceea ce este şi acum.  Am pus portofelul pe biroul doamnei poliţist, langă buletinul meu. Poliţistul zice:

-Ieşiţi afară şi aşteptaţi.
Am ieşit afară, am aprins o tigară împreună cu Adrian (n.r. -un bărbat care-l însoţea), după momente de aşteptare, zic,hai să mergem să le spunem că este zi scurtă şi avem o întâlnire. Poliţista vorbea la telefon, iar poliţistul a reacţionat cu un ton agresiv ridicându-şi ochi din telefon:

-Am spus să aşteptaţi afară.
La un moament, poliţistă a ieşit şi m-a invitat numai pe mine în birou. Nu am apucat să purtăm un dialog, căci un domn îmbrăcat civil, ce apare în usă deschide un dialog cu poliţista, spunându-mi:

-Ieşi, bă, afară.
Am făcut doi paşi spre ieşire, m-am întors iritat de atitudinea poliţiştilor, am cerut cartea de identitate poliţistei căreia nu-i pot menţiona numele deoarece nu s-a prezentat, această a spus că nu mi-o poate da deoarece trebuie să dau o declaraţie, eu i-am răspuns că nu pot pierde timpul, suportând atitudinea colegilor ei ocupaţi cu timpul liber, am ieşit afară şi împreună cu Adrian am plecat unde aveam drumul“.

După ce întâmplarea a ajuns în presă IPJ Gorj a deschis o anchetă, pentru că poliţiştii aveau obligaţia să întocmească un proces+verbal cu bunurile care se aflau în portofel şi nu puteau să reţină actul de identitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.