Ajutoare pentru familiile răniților și decedaților din incendiul de la Colectiv

0
820
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Persoanele rănite în urma incendiului din 30 octombrie 2015 în Clubul Colectiv, precum și pentru familiile celor care și-au pierdut viața în tragicul eveniment vor primi o serie de ajutoare financiare din partea Guvernului.
Printr-o Hotărâre, adoptată astăzi, au fost stabilite modalități suplimentare de sprijin pentru aceste persoane grav afectate și pentru familiile lor. Astfel, acordarea ajutorului financiar însoțitorului persoanei rănite se va extinde, urmând ca de acesta să poată beneficia atât pentru perioada spitalizării, cât și pentru perioada în care rănitul urmează tratament în regim ambulatoriu. A fost extinsă modalitatea de sprijin, astfel încât de acest ajutor să beneficieze și însoțitorii răniților aflați la tratament în țară, în localitatea de domiciliu. Aceștia vor putea beneficia de 50 lei/zi pentru întreaga perioadă de tratament în ambulatoriu.
Tot astăzi, printr-o a doua Hotărâre, Guvernul a extins reglementările privind acordarea ajutoarelor de urgență pentru familiile persoanelor care și-au pierdut viața în urma incendiului din 30 octombrie 2015 în Clubul Colectiv. Astfel, acest sprijin va putea fi acordat și în cursul anului 2016, familiilor persoanelor decedate în urma tragicului eveniment, pentru cazurile de deces pentru care familiile nu au beneficiat de acest ajutor de urgență.

Alte măsuri de sprijin au fost stabilite anterior. Astfel, un membru al familiei sau altă rudă care însoțește un pacient transferat la un spital din străinătate va primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare și masă, pe perioada spitalizării, și 1.500 de euro pentru transport.
Un membru al familiei sau altă rudă a persoanei rănite internate în spitale din București va primi 6.000 de lei lunar, suport financiar acordat pentru perioada spitalizării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.