Suspecții arabi din dosarul „Avi Instant“ au scăpat de arestul la domiciliu

0
1327

Suspecții arestați la domiciliu din dosarul „Avi Instant“ au scăpat de arestul la domiciliu și au fost plasați sub control judiciar de către Tribunalul Gorj.

„Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar faţă de fiecare dintre inculpaţii MOUBARAK MAHMOUD SLEIMAN, zis “Mike”, AL BORAYASHI TAHA, ZAYED HUSSEIN şi ABDULMOUNIM ALZAID, pe o durată de câte 60 de zile pentru fiecare inculpat, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri“,

se arată în sentința instanței de judecată.

Liderul grupării rămâne în arest la domiciliu

Liderul grupării Moubarak Mahmoud Sleiman va rămâne în arest la domiciliu. Acestuia i s-a respins cererea de a merge la dentist: „Respinge cererea formulată de inculpatului MOUBARAK MAHMOUD SLEIMAN privind permisiunea de a părăsi domiciliul o dată pe lună timp de 4 ore pentru tratament stomatologic. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, onorariul interpretului în cuantum de 60 lei precum şi contravaloarea transportului acestuia de la Craiova la Tg-Jiu şi retur 177,74 lei vor fi suportate din fondurile statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare“, se mai precizează în decizia instanței.

Prejudiciu de aproape un milion de euro

avi instant

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010 – 2012, asociaţii, administratorii şi reprezentanţii mai multor societăţi comerciale au iniţiat şi constituit un grup infracţional în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Printre cei vizați se numără administratori și asociați la firmele AVI INSTANT SRL Târgu Jiu, SC AGRO DELTA EXPRES SRL, SC FUSTOK INVEST EXPRES SRL, SC BORDEAUX BUSINES SRL, SC EVOLVO TRADE SRL, M&M TRADING 2000 LTD.

Conform procurorilor DIICOT, prejudiciul se ridică la aproximat 4,4 milioane de lei.„Începând cu anul 2010, liderul grupării, M.M.S, cetățean britanic de origine libaneză, asociat unic și administrator la SC SAM PLUS INTERNAȚIONAL SRL București, a iniţiat şi coordonat atât direct, cât şi prin persoane interpuse, o serie de societăţi-fantomă (SC Agro Delta Expres SRL, SC Fustok Impex SRL, SC Bordeaux Business SRL, SC Evolvo Trade SRL), prin intermediul cărora se efectuau livrări către SC AVI INSTANT SRL Târgu Jiu, firmă coordonată de alt membru al grupării. Potrivit anchetatorilor, în reţea au fost implicate şi mai multe societăţi înmatriculate în Bulgaria către care au fost efectuate livrări cu caracter fictiv intracomunitar. Fiecare membru al grupării avea atribuții bine determinate, cum ar fi completarea facturilor false, a CMR-urilor, proceselor-verbale de lăsare în custodie, contracte comerciale, documente privind calitatea mărfurilor, plata celor implicaţi, închirierea spaţiilor de depozitare. Mărfurile provenind atât din producţia internă a SC AVI INSTANT SRL Târgu Jiu, cât şi din alte surse au fost tranzacţionate pe piaţa internă, fiind purtătoare de TVA a cărui colectare nu s-a făcut de către agenţii comerciali implicaţi“, se arată într-un comunicat al DIICOT Craiova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.