Fostul primar de la Fărcășești va munci în folosul comunității

0
889

Antonică Belgiu a deținut funcțiile de primar și viceprimar al localității Fărcășești, iar acum va munci în folosul comunității pentru că nu și-a achitat mai multe amenzi în valoare de aproape 10.000 de lei noi.

belgiu antonica

„Nu este singura persoană care a solicitat în instanță transfortmarea amenzilor în muncă în folosul comunității. Mai sunt și alte persoane în această situație care nu realizează venituri. În speța dumnealui sunt procese verbale de contravenție din anul 2005. E vorba de de o perioadă de zece ani și angajații primăriei au recurs la tpate procedurile. Și atunci când a fost consilier local, și se reține 1/3 din aceasta. A fost două luni de zile viceprimar și a pierdut în instanță toate drepturile salariale pe care le-a solicitat. După ce nu a mai fost viceprimar, din anul 2012, am parcus toți pașii vis-a-vis de conturi în bănci. S-a constatat că nu se pot face reținerile și s-a apelat la muncă în folosul comunității. Am înțeles că a mai plătit ceva din amendă, iar acum are în jur de 9500 de lei. Sunt amenzile dumnealui și nu pot angajații primăriei să-i plătească amenzile. Are o amendă de la Garda de Mediu de 6.000 de lei și amenzi de circulație“, a spus primarul comunei Fărcășești, Dănuț Bălu.

 

Fostul primar va curăța șanțurile

Fostul primar al comunei Fărcășești va curăța șanțurile și va strânge gunoaiele pentru a scăpa de plata amenzilor. „Trebuie să lucreze la fel ca cei care beneficiază de ajutorul social. Trebuie să se ocupe de adunarea gunoaielor de pe marginea drumurilor, decolmtarea șanțurilor, a canalelor, spart de lemne. Cred că ar fi necesar să mai treacă și prin această muncă, pentru că în anul 2012 a făcut atât rău când a fost și echipa dumnealui în Consiliul Local. Transportul cadrelor didactice nu se deconta, bugetul nu se aproba și alte probleme“, a afirmat primarul Dănuț Bălu. Acesta susține că și fiul fostului primar are de achitat o serie de amenzi: „După ce instanța se va propununța, avem aceeași situație și față de fiul lui care este avocat. Am făcut demersuri și față de el. Are amenzi de achitat de 8000 de lei la bugetul local“.

Antonică Belgiu a fost, înainte de a ajunge prima, preot, dar a fost caterisit după ce a suferit o condamnare penală.