Ce profesori universitari din Gorj i-au ajutat pe deținuți să scrie cărți pentru a-și reduce pedepsele

0
965

Mai mulți profesori universitari din Gorj au ajutat mai mulți deținuți să stea mai puțin în pușcărie, după ce au primit diferite condamnări. Astfel, notarul Titu Ionașcu, profesor la Universitatea „Constantin Brâncuşi”, i-a avizat cartea lui Ionel Manţog, condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Lucrarea „Instrumente legale de catalogare ca nepublice a informațiilor – Condiţii de aplicare a prevederilor art.12 lit.a şi b din Legea nr.78/2000” i-a adus o pedeapsă mai mică fostul baron de Gorj.

Decanul Monica Bîcă a colaborat cu un deținut

Monica Bîcă, decanul Facultății de Științe Medicale și Comportamentale din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”, se numără printre profesorii prieteni ai deținuților. Aceasta l-ar fi ajutat pe deținutul Grigore Dobre, aflat în Penitenciarul Colibași, condamnat pentru corupție, să scrie două cărţi.
Dan Voinea, profesor universitar la Universitatea „Titu Maioreanu” din Târgu-Jiu, procurorul din procesul soților Ceușescu, a coordonat cartea lui Dorin Praja, condamnat la trei ani de pușcărie pentru complicitate la criminalitate organizată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.