Zeci de elevi care chiuleau de la cursuri, depistați de polițiști

0
124

23 de elevi care chiuleau de la cursuri au fost depistați de polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității, care au efectuat o acțiune  în Târgu Jiu în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și Poliției Locale pentru prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon școlar, respectiv pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de substanțe interzise în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

„Principalul risc care derivă din lipsa de la școală a elevului îl reprezintă activitățile pe care adolescentul le face când absentează, respectiv, consum de tutun, alcool sau droguri, precum și implicarea în alte activități infracționale.

În cadrul activității, au fost identificați 23 de elevi care absentau de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs, dar și respectarea regulamentelor școlare.

Pentru prevenirea fenomenului de absenteism școlar au fost efectuate verificări în unități de alimentație publică, situate în apropierea unităților de învățământ preuniversitar, în special a celor care comercializează sau expun spre vânzare băuturi alcoolice, țigări sau alte produse de tutun.

Polițiștii și jandarmii au abordat, împreună cu elevii, teme privind comportamentul acestora în școală și în societate, importanța frecventării orelor de curs, prevenirea consumului de droguri și riscurile asociate acestuia, precum și respectarea reglementărilor școlare, pentru ca aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni.

Prevenirea victimizării minorilor, abandonului școlar și absenteismului de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, context în care, astfel de activități vor continua și în perioada următoare“, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.