Percheziții în Gorj la persoane care au luat credite cu acte false

0
294

Poliţiştii şi procurorii efectuează miercuri percheziţii în Bucureşti şi în mai multe judeţe, la persoane suspectate că au folosit 160 de cărţi de identitate false şi peste 70 de documente reale pentru a contracta credite online, provocând un prejudiciu de peste un milion de lei.

,,La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, pun în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Timiş, Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals”, anunţă, miercuri, Poliţia Română.

Potrivit anchetatorilor, n perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, ar fi fost utilizate 73 de cărţi de identitate reale şi 160 de cărţi de identitate falsificate. Cu ajutorul acestora, s-ar fi obţinut 233 de credite online, cauzând un prejudiciu de 1.079.300 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.