Grenadă găsită de un gorjean în pădure

0
167
O grenadă din Primul Război Mondial a fost găsită într-o padure din Rasovița. ,,Pericolele întâlnite în fostele zone de război.
,,Astăzi, la o scurtă ieșire în natură, alături de familie, am avut surpriza să descoper o grenadă defensivă activă (provenită din Primul Război Mondial) într-o pădure de lângă localitatea Rasovița. Aceasta se afla, la suprafață, lângă un mic drum de acces în pădure.
În drumul spre o zonă cu semnal pentru telefonul mobil, în vederea apelării numărului 112, am întâlnit un echipaj al Jandarmeriei Montane Runcu cărora le-am spus despre posibilul pericol. Aceștia au gestionat situația exemplar, asigurând perimetrul și anunțând descoperirea obiectului periculos.
Totul a decurs perfect, astfel că în aproximativ o oră și jumătate grenada a fost ridicată de către un echipaj de pirotehniști din cadrul ISU Gorj.
Grijă mare la astfel de obiecte periculoase. Nu trebuie mișcate sub nicio formă. Nu treceți indiferenți. Pot apărea adevărate tragedii. Anunțați descoperirea prin numărul 112″, a scris Flavius Marcău, cel care a găsit grenada, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.