Șofer de TIR prins în timp ce folosea cartela de tahograf a unei alte persoane

0
203

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, împreună cu reprezentanți ai I.S.C.T.R., au acționat pe drumurile publice din județul Gorj, în vederea prevenirii și combaterii abaterilor de la respectarea normelor legale privind siguranța și legalitatea transportului de mărfuri generale și periculoase.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale, iar ca măsuri complementare, au fost reținute cinci permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic.

Folosea cartela de tahograf a unei alte persoane

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat o persoană de 47 de ani, din comuna Albeni, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe DN 67 Târgu Jiu, efectuând transport rutier de mărfuri, iar în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că în aparatul de înregistrare a timpilor de conducere era introdusă cartela tahograf aparținând altei persoane.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9000 lei, în conformitate cu prevederile O.G. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulior privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă a conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, iar ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea cartelei tahograf găsită în aparat, urmând a fi înaintată unității emitente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.