Piscine închise de Protecția Consumatorilor

0
159

Mai multe piscine din Târgu Jiu au fost închise de comisarii de la Protecția Consumatorului în urma efectuării unei acțiuni de control.
,,În cadrul Tematicii naționale privind activitatea de agrement și alimentație publica de la piscinele situate în județul Gorj, au loc în aceste zile acțiuni de control efectuate de comisari ai CJPC Gorj. Abaterile constatate sunt incompatibile cu funcționarea acestora în condiții de siguranță în ceea ce-i privește pe consumatorii respectiv nerespectarea valorilor impuse prin OMS 119/2014 la cantitatea de clor (mg/l) precum și valori privind PH-ul stabilit prin același act normativ, abatere ce pune in pericol sanatatea utilizatorilor acestor locuri de agrement in special copiii ! Au fost depistate și abateri în ceea ce privește alimentația publică la terasele și fast-food-urile care funcționează in interiorul acestor piscine, cum ar fi diferențe mari între gramajele afișate în menu-uri și cele din farfuriile consumatorilor, abateri legate de condițiile de păstrare și termenele de valabilitate ale alimentelor.

Au fost aplicate amenzi de 20000 lei și în unele cazuri a fost dispusa măsură opririi temporare a Prestării Serviciului (OTPS)”, a transmis Felix Manta, șeful Protecției Consumatorilor Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.