Polițiștii gorjeni au aplicat peste 200 de amenzi într-o singură noapte

0
241

Polițiștii gorjeni au aplicat peste 200 de amenzi în urma unei acțiuni de amploare desfășurate în noaptea de 1 spre 2 iulie,

„În noaptea de 1/2 iulie a.c., poliţiști din cadrul structurilor de Ordine Publică, Rutieră, Investigații Criminale, Acțiuni Speciale, Criminalistică, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, au organizat pe raza întregului județ, atât în mediul urban, cât și în cel rural, acțiuni preventiv-reactive, cu efective mărite, având ca scop prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

„Astfel, s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, precum cluburi sau terase, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, prevenirea faptelor cu violență și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

În perioada de referință, au fost legitimate 1120 de persoane, dintre care 9 au fost conduse la sediul poliției.

Au fost controlate 591 de autovehicule și au fost efectuate 445 de testări cu aparatul etilotest și 6 cu aparatul Drugtest.

În acest context, au fost aplicate 210 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 74.000 de lei, dintre care 27 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991, 176 conform OUG nr.195/2002 și o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003.

Au fost instituite 27 de filtre rutiere pe principalele artere din județ, în cadrul cărora polițiștii rutieri au reținut 16 permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților, au mai fost constatate în flagrant 7 infracțiuni.

Astfel de acțiuni vor continua în întregul județ pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.