Liceeni acuzați de trafic de droguri. Patru tineri au fost reținuți

0
241

Mai mulți elevi de la licee din județul Gorj sunt puși sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Procorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat o serie de percheziții, în urma cărora patru tineri au fost reținuți pentru 24 de ore.
„La data de 25 mai, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au pus în aplicare 13 percheziții domiciliare în județul Gorj și municipiul Timișoara, județul Timiș, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
În urma activității desfășurate, au fost conduse la sediul poliției în vederea audierii, 41 de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, o parte din acestea fiind elevi în cadrul unor unități de învățământ din județul Gorj.
La data de 26 mai a.c., procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj au dispus măsura reținerii față de 4 tineri, din județul Gorj“, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Gorj.

Drogurile se vindeau cu sume cuprinse între 10 și 500 de lei

Din probatoriul administrat, s-a stabilit că în luna ianuarie 2023, tinerii ar fi inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Produsele ar fi fost comandate prin intermediul unei aplicații criptate, iar după efectuarea plății prin intermediul monedei bitcoin, substanțele susceptibile de a avea efect psihoactiv ar fi fost ridicate din diverse locații, ale căror coordonate erau transmise în prealabil de către vânzător.
După preluarea produselor, acestea ar fi fost porționate și ambalate și ulterior vândute în județul Gorj, cu sume cuprinse între 10 și 500 de lei.

Polițiștii au confiscat peste 1,5 kg. de cannabis

Polițiștii au confiscat peste 1,5 kilograme de cannabis. „În cadrul activităților desfășurate, a fost identificată și ridicată cantitatea de 1600 grame cannabis, 210 grame produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, o substanță solidă conglomerată, de culoare albă, sub formă solidă tip bulgări, șase cântare de precizie, 5 grindere, 11 telefoane mobile, 11 cartele sim, un memory-stick, o armă tip airsoft cu două încărcătoare și suma de 7004 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.