Medicul Neață a fost plasat sub control judiciar. Nu are voie să lucreze

0
104

Medicul chirurg Gheorghe Neață, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost pus în libertate după 24 de ore petrecute în arest. Acesta a fost plasat sub control judiciar și nu are voie să profeseze. Neață este acuzat de ucidere din culpă, victima fiind o pacientă de 40 de ani, care a murit după ce a fost operată de acesta.

Instanța de judecată a stabilit măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile și interdicția de a profesa în perioada aceasta.
Avocatul va contesta măsura: „Este vorba de o acuzație de ucidere de culpă în acest dosar. Nu există alte acuzații formulate. Există interdicția de a profesa. Așteptăm ca judecătorul de drepturi și libertăți să spună dacă este sau nu necesară și dacă sunt destule elemente să se dispună această restrângere a dreptului de a-și desfășura activitatea. Vom contesta această măsură“.

„Nu am ce să-mi reproșez“

Neață a spus că nu își reproșează nimic cu privire la modul în care și-a tratat pacienta, deși aceasta a murit: „Nu am ce să-mi reproșez cu privire la efectuarea intervenției. Nu mă simt vinovat în niciun fel cu privire la intervenția chirurgicală. Nu pot să vorbesc, deoarece există anumite condiții care mi-au fost impuse și trebuie să le respect“.
Medicul chirurg Gheorghe Neață a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere din culpă asupra unei paciente de 40 de ani.
Operația a avut loc în urmă cu doi ani, însă cercetările abia acum au avansat și oamenii legii au probe privind comiterea faptei de ucidere din culpă. Femeia a murit după operația suferită.
Neață a mai avut de-a face cu legea, fiind trimis în judecată pentru luare de mită în mod repetat.

Medicul chirurg Gheorghe Neață a fost trimis în judecată, în anul 2021, pentru 17 fapte de luare de mită. Procesul se află pe rolul Tribunalului Gorj.

În urmă cu mai mulți ani, medicul a fost găsit vinovat de malpraxis, un om rămânând în scaunul cu rotile în urna unei rahianestezii pe care a suferit-o.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.