ISU: „Nu au fost identificate probleme majore la blocurile de locuit“

0
95

Potrivit ISU Gorj, în urma evaluărilor vizuale efectuate de către comisiile mixte deplasate în teren, nu au fost identificate probleme majore la blocurile de locuit, nefiind observate elemente afectate ale structurilor de rezistență ale clădirilor, iar acolo unde s-au constatat pericole din cauza anumitor elemente desprinse de la fațadele clădirilor acestea fie au fost îndepărtate de către echipajele de intervenție, fie zonele care prezintă pericole pentru pietoni au fost balizate și marcate corespunzător.
„În ceea ce privește verificarea clădirilor individuale cu destinația casă de locuit s-au constatat în mare parte coșuri de fum fie afectate, fie care s-au prăbușit. Totodată, la o casă din municipiul Tg-Jiu o parte din calcanul de la acoperiș s-a desprins. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.
În ceea ce privește unitățile spitalicești de la nivelul județului, la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu, sediul situat pe strada A.I. Cuza, nr.1 (Pasarelă) s-a intervenit pentru îndepărtarea unui coș de fum avariat și care reprezenta un eventual pericol. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.
La spațiile comerciale nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate“, a comunicat ISU Gorj.

În urma cutremurului produs în județul Gorj în data de 14 februarie, de la ora 15:16, cu magnitudinea de 5.7, la adâncimea de 6.3 km, dispeceratul ISU Gorj a primit peste 100 de apeluri din partea cetățenilor, fiind semnalate fisuri apărute la clădiri sau elemente de construcție de la fațadele clădirilor care s-au desprins sau care au fost afectate și puneau în pericol pietonii.
„Echipajele de intervenție ale ISU Gorj au intervenit în zonele în care au fost semnalate probleme, concomitent cu misiunile de recunoaștere/patrulare pentru identificarea unor posibile efecte ale seismului.
Din fericire, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, nu au fost semnalate situații de urgență care au produs victime!
La sediul ISU Gorj, imediat după producerea seismului, a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru gestionarea eficientă a misiunilor din teren.
Totodată, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență stabilindu-se comisii mixte care să meargă în teren și să verifice aspectele semnalate prin apelurile primite, precum și gradul de afectare al clădirilor“, au anunțat reprezentanții ISU Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.