Vagoane deraiate la CEO. „Nimeni nu are voie sa vorbească despre subiect“

0
137
Mai multe vagoane încărcate cu cărbune au deraiat. Accidentul a fost anunțat de deputatul USR, Radul Miruță, pe pagina sa de Facebook: „Accident de munca cu încercare de mușamalizare astăzi în CE Oltenia, la Motru.
O funie compusă din 16 vagoane, încărcată de cărbune care venea de la Roșiuța și mergea înspre triaj pentru formarea navetei, la Motru a deraiat.
Locomotiva a rămas fără frâne, 5-7 vagoane au sărit de pe sine și sunt un morman de fiare, un mecanic a sărit, unul a rămas în locomotiva deraiată.
Nimeni nu are voie sa vorbească despre subiect, nimeni nu are voie sa facă vreo poza la fata locului sub amenințarea desfacerii contractului de munca, totul se dorește mușamalizat. Apropo, ati mai auzit ceva de angajatul strivit de vola la locul de munca?
Linii uzate, locomotive și vagoane cu revizii adesea doar pe hârtie, contracte împărțite pe ochi frumoși, angajări pe criterii politice.
Ministrul Virgil Popescu ne spunea acum 3 zile ca la CE Oltenia sunt cele mai bune condiții de lucru. A uitat sa menționeze ca doar pentru cei mufati la combinațiile din CEO“.
ITM Gorj a comunicat că nu s-au înregistrat victime: „Depozitul de cărbune Rosiuta a plecat un convoi format din 16 vagoane cu cărbune către stația CFU Motru pentru formarea unei navete. În dreptul localității Plostina mecanicul de locomotiva a constatat ca sistemul de frânare nu mai funcționează corespunzător. Pentru evitarea unei situații periculoase mecanicul a solicitat impiegatului de mișcare trecerea convoiului pe o linie de evitare. Manevra a fost realizata în timp util dar, datorita faptului ca vagoanele erau încărcate în momentul în care locomotiva a atins tampoanele aceasta a ieșit de pe șine, fără a se răsturna, fiind avariate și câteva vagoane de lângă locomotivă. Niciunul dintre lucrători nu a fost accidentat evenimentul urmând sa fie cercetat ca incident feroviar“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.