Două asistente de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, sancționate disciplinar

0
1374

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a sancționat două asistente medicale cu diminuarea salariilor. Motivul îl reprezintă aplicarea unei proceduri greșite, care a dus la producerea de răni unui pacient.

„Comisia de cercetare disciplinară a finalizat raportul în ceea ce privește aspectele prezentate în mass media, în data de 11 aprilie 2022, legate de cazul unui pacient al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

În baza raportului întocmit de comisia de cercetare disciplinară, pe data de 3 mai 2022, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis sancționarea a două asistente medicale care au avut în grijă pacientul, în perioada internării acestuia în Secția Medicină Internă I.

Astfel, au fost sancționate două asistente medicale cu „reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de 30 de zile”, respectiv cu „reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni de zile”. În acest sens, urmează a fi emise dispozițiile de sancționare disciplinară pentru cele două angajate ale Secției Medicină Internă I.

Cele două salariate nu au mai fost sancționate disciplinar în trecut“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Tăiat la mână

Vasilica Eugenia Duvlea, fiica pacientului, a sesizat conducerea spitalului după ce l-a găsit pe tatăl său cu răni la mână: „Când m-am dus să îl iau pe tatăl meu de la spital, am observat că este tăiat la mână și cu răni foarte urâte. Tatăl mi-a povestit că în momentul în care o asistentă a vrută să- scoată flexura nu a putut să-i dea jos bandajul și a băgat foarfeca, astfel că l-a tăiat la mână“, ne-a povestit Vasilica Eugenia Duvlea. Ea spune că tatăl său nu era nici măcar bandajat la mână: „L-am curățit cu apă oxigenată și i-am pus unguent cicatrizant. Ar fi trebuit să ne contacteze și să ne spună ce s-a întâmplat, nu să-l trimită ca pe câine“. Eugeniu Bercan, din Târgu Jiu, a fost internat pe data de 4 aprilie la Secția Medicală cu unele afecțiuni respiratorii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.