Antrenorul Mircea Lucescu a primit la Târgu Jiu distincția de Doctor Honoris Causa. „În fotbal este prima distincție de acest gen“

0
298

Antrenorul Mircea Lucescu a primit marți, 31 mai, în aula Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu titlul de Doctor Honoris Causa.

Acesta a spus că nu putea să refuze primirea distincției deoarece soția sa își are rădăcinile în Târgu Jiu: „Am avut pe cineva acasă care mi-a spus: «Cum să refuzi tu Târgu Jiu?». Într-adevăr, Târgu Jiul nu poate fi refuzat“.

Acesta a amintit în discursul său de Arethia Tătărăscu, președinta Ligii Femeile Gorjene, care a finanțat ridicarea Ansamblului Calea Eroilor. Mircea Lucescu a menționat că este prima distincție e acest fel acordată unui om de fotbal: „Vă mulțumesc foarte mult pentru acest moment și pentru că sunteți prezenți. Vă felicit pentru cei 30 de ani de existență extraordinari, pentru că știu ce înseamnă să începi o activitate, să construiești ceva și așteptările care sunt. prin activitatea pe care ați desfășurat-o și o desfășurați ați contribuit la dezvoltarea intelectuală a acestei urbe.
Nu pot să nu-mi aduc aminte de cea care în fruntea Ligii Femeilor Gorjene, Arethia Tătărăscu, a făcut ceea ce a făcut și a lăsat orașului ceva de neprețuit. Văd în această universitate o urmare a dorinței acelei femei de a vedea crescând această zonă și nu întâmplător a făcut ceea ce a făcut pentru a-l aduce pe Brâncuși în acest oraș, deoarece Brâncuși înseamnă și Târgu Jiu.
Am stat și m-am gândit pentru ce mi se dă această distincție, deoarece în fotbal este prima distincție de acest gen.
Sunt cel mai în vârstă antrenor din lumea mondială a fotbalului, vorbesc de un nivel înalt, al doilea ca număr de titluri câștigate în lume și al doilea ca număr de meciuri în competiții europene. Peste 55 de ani de activitate neîntreruptă, fără ani sabatici, cum și-au luat alții“.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.