Cinci turiști au rămas înzăpeziți în Munții Godeanu. Jandarmii montani de la Tismana au intervenit

0
428

Jandarmii montani din Tismana au fost sesizaţi prin apel de urgență SNUAU 112 despre faptul că cinci persoane, doi adulți și trei minore, din județele Sălaj și Gorj, care parcurgeau un traseu turistic montan în Munții Godeanu – zona Barajul Cernei cu un autoturism, au rămas împotmoliți în zona montană și nu mai pot continua deplasarea.
„Tinerii, după ce au vizitat lacul din zona montană, fiind îndrumați pe timpul deplasării de un dispozitiv GPS, au rămas împotmoliți cu autoturismul într-o zonă în care zăpada era mare, neavând un echipament adecvat pentru munte.
Spre locul solicitării, s-au deplasat doi jandarmi montani din Tismana și un ranger din cadrul Parcului Național Domogled-Valea Cernei, cu două autoturisme de teren din dotare. Aceștia au preluat tinerii în cele două autoturisme și i-au transportat în orașul Tismana, intervenția derulându-se pe timpul a peste două ore.
Recomandăm turiştilor amatori de drumeții montane, ca înainte să plece la drum, să verifice hărţile rutiere şi aplicaţiile de pe dispozitivele electronice, dacă rutele montane planificate sunt deschise și accesibile circulaţiei rutiere în această perioadă“, a transmis Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.