33 de incendii de vegetație uscată în ultimele 24 de ore

0
284

33 de incendii de vegetație uscată au avut loc pe raza județului Gorj în ultimele 24 de ore în localitățile: Hurezani, Crasna, Bumbești-Jiu, Stoina, Jupânești, Tg-Jiu, Logrești, Tismana, Albeni, Jupânești, Scoarța, Stănești, Licurici, Peștișani, Alimpești, Negomir, Urdari, Motru, Bustuchin, Căpreni, Bâlteni, Roșia de Amaradia, Dragotești, Borăscu.

De la începutul anului și până în prezent au fost înregistrate 339 de incendii de vegetație uscată.

„În ultimele 24 de ore, ISU Gorj a intervenit pentru stingerea a 33 de incendii de vegetație uscată și mărăciniș izbucnite în mai multe localități ale județului.
Câteva sute de hectare de vegetație uscată și mărăciniș au fost mistuite de flăcări, iar în unele localități focul s-a extins și la fondul forestier. Din fericire, nu au existat victime, iar dacă focul nu a ajuns să cuprindă și locuințe asta se datorează mobilizării exemplare a colegilor nostri, a Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență constituite la nivelul unităților administrative-teritoriale și, în unele cazuri, a cetățenilor cu spirit civic. Cauza probabilă a izbucnirii acestor incendii a fost aceeași: utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor sau arderea resturilor vegetale.
Încă o dată, facem un apel către cetățeni pentru a-i determina să renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere!
Arderile de vegetaţie sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale se sancţionează cu amenzi de până la 2.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.