Prin ce localități va trece drumul expres Târgu Jiu – Craiova. Varianta a fost aprobată

0
3179

Societatea care ocupă de întocmirea proiectului pentru construcția drumului expres Târgu Jiu – Craiova a stabilit traseul șoselei.

Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a anunțat că propunerea fost acceptată de către conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere: „A fost depusă analiza multicriterială 1. Societatea a venit cu cinci variante de traseu, iar în picioare au rămas două și jumătate. S-au luat în calcul distanța, exproprierile, relieful, zone de risc, situri arheologice. Un traseu era pe o zonă, iar alt traseu pe o altă zonă, din care se bifurca încă un traseu, A rămas în picioare o singură variantă, care a fost depusă la companie în luna decembrie. A fost avizată varianta finală și în perioada următoare prestatoare va ieși în teren să facă studiile geologice“. Acesta a precizat că reprezentanții CNAIR vor anunța în perioada următoare traseul drumului expres.

Potrivit unor surse de încredere, traseul drumului expres va trece prin localitățile Scoarța, Târgu Cărbunești, Bărbătești, Aninoasa, Turburea și Țânțăreni, urmând să se intersecteze cu drumul expres Craiova-Pitești.

Toată documentația va fi finalizată până la sfârșitul anului 2022, după care va urma organizarea licitației pentru stabilirea constructorului.

Viteza maximă cu care se poate circula este de 120 km./oră“.

Reprezentantul DRDP Craiova a explicat condițiile în care se poate circula pe drumul expres: „Drumul expres are două benzi pe sens, cu parapet pe mijloc și cu panouri anti orbire. Este tip autostradă, fără bandă de urgență. Viteza maximă cu care se poate circula este de 120 km./oră“.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.