Jandarmii gorjeni i-au comemorat pe eroii martiri

0
166

Jandarmii gorjeni i-a comemorat astăzi pe eroii martiri din Revoluția din 1989. Au fost depuse coroane de flori la monumentele ridicate în memoria lor.

„În ziua de 22 decembrie, a.c., o subunitate de onor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, a participat la ceremonialul evocator civil, militar şi religios organizat cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la „Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii” care s-a desfăşurat în Piaţa Revoluţiei din municipiul Târgu Jiu.

Delegații de jandarmi gorjeni s-au deplasat la monumentele  Eroilor jandarmi gorjeni căzuți la datorie la Aeroportul Internaţional ,,Henri Coandă” Bucureşti-Otopeni, unde au depus coroane de flori cu onoruri militare la sublocotenent post-mortem  Merişescu Valentin în municipiul Târgu Jiu, sublocotenent post-mortem Fota Ioan în localitatea Stoina, sublocotenent post-mortem Bărboi Dumitru în localitatea Vlăduleni-Bâlteni şi sublocotenent post-mortem Cuzneţov Iuliu în localitatea Motru, la activități participând autoritățile publice locale și membrii ai familiilor eroilor jandarmi.

În efectivul de cadre active de la Jandarmeria Gorj, își execută serviciul și un jandarm supraviețuitor al evenimentelor de la  Aeroportul Internaţional ,,Henri Coandă” Bucureşti-Otopeni din Decembrie 1989, în urma cărora au căzut la datorie tinerii jandarmi gorjeni încorporaţi la unitatea din Câmpina, judeţul Prahova.

Ne cinstim Eroii care și-au dat viața pentru ca noi să trăim astăzi ca un popor liber, fără destine îngrădite iar la nivelul localităților de unde au provenit, au fost realizate de către Jandarmeria Gorj, monumente pentru cinstirea memoriei eroilor jandarmi martiri“, a transmis Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.