Medicul din Padeș acuzat că a eliberat certificate de vaccinare anti COVID-19 false a fost arestat preventiv

0
240

Medicului Ionuț Victor Băloi, din comuna Padeș, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către o instanță a Judecătoriei Timișoara. Acesta este acuzat de patru infracțiuni de fals informatic și două fapte de complicitate la fals informatic cu privire la emiterea unor certificate de vaccinare false.
„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, privind pe inculpatul Băloi Ionuţ Victor. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Băloi Ionuț Victor, cercetat pentru săvârşirea infracțiunii continuate de fals informatic (4 acte materiale) și a infracțiunii continuate de complicitate la fals informatic (2 acte materiale), pe o durată de 30 zile, începând cu data de 04.11.2021 până la data de 03.12.2021, inclusiv. Respinge ca neîntemeiată cererea de luare a unei măsuri preventive mai uşoare. Pronunţată în camera de consiliu din data de 04.11.2021, ora 21:30”, se arată în minuta sentinței Judecătoriei Timișoara.

Cercetările au demarat după ce la spital au ajuns mai multe persoane cu forme severe de COVID-19, care dețineau, totuși, certificate de vaccinare.
Polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Timiş au făcut, miercuri dimineață, percheziţii, la şase adrese din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Timiş, la persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea care asigură obţinerea de certificate false de vaccinare împotriva COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.