Adolescent amendat pentru că mâzgălea cu graffiti un bloc din centrul municipiului Târgu Jiu

0
125

Polițiștii locali au surprins ieri seară, în jurul orei 22:30, un adolescent de 17 ani din Târgu Jiu, în timp ce efectua desene tip graffiti pe fațada unui bloc situat pe Aleea Unirii. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, potrivit legii.

,,Tânărul avea asupra lui tuburi de vopsea tip spray graffiti, markere și 17 capace pentru spray graffiti.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991, scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, se sancționează contravențional cu amendă de la 100 la 500 lei”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

Polițiștii locali au intensificat acțiunile pentru depistarea și sancționarea celor care au acoperit cu desene, semnături, texte sau alte înscrisuri, mai multe construcții, indicatoare de circulație, mobilier urban, ziduri, stâlpi sau chiar picturi murale realizate în cadrul Festivalului de artă urbană Strad’Art.

,,Tânărul se afla în atenția polițiștilor locali, fiind cunoscut sub pseudonimul pe care îl folosea pentru inscripționări și a recunoscut că și-a desenat numele, cu graffiti, pe mai multe clădiri, ziduri, coșuri de gunoi, stâlpi, pe stațiile mijloacelor de transport în comun, etc.

Potrivit legislației în vigoare, persoanele vinovate riscă să fie trase la răspundere cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor sau a bunurilor afectate, iar în cazul în care faptele sunt săvârșite de minori, cheltuielile sunt suportate de către părinţii sau tutorii acestora”, au mai transmis reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.