Fișe medicale pentru permis eliberate de Policlinică la un preț mai mic față de clinicile private

0
193

Gorjenii care vor să obţină permisul de conducere sau să-l preschimbe şi au nevoie de fişa medicală auto se pot adresa cabinetelor din Ambulatoriul (Policlinica) Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu. Preţul unei fişe medicale pentru permis categoria B este 80 lei.„Potrivit reglementările legislative în vigoare, cel care doreşte să obţină permisul de conducere trebuie să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic. Mai mult, prelungirea valabilităţii permisului de conducere (preschimbarea) este condiţionată de întocmirea fişei medicale auto, de efectuarea analizelor medicale pentru permisul auto, investigaţiile fiind corespunzătoare categoriilor de permis deţinute“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Fișa medicală, eliberată în aproximativ o oră

Persoanele care solicită eliberarea fişei medicale au prioritate. „În Policlinica Spitalului Judeţean, gorjenii îşi pot face foarte repede fişa pentru obţinerea permisului de conducere sau preschimbarea lui. Costă 80 lei şi timpul de aşteptare este mic. În maximum o oră, solicitantul pleacă din Policlinică, având fişa gata. Persoanele care vin să îşi facă această fişă au prioritate la cabinetele unde li se face consult“, a spus Mihaela Popa, asistentul medical coordonator al Ambulatoriului SJU Târgu-Jiu.

Solicitanții au nevoie de o adeverință de la medicul de familie

Aproape 450 de fişe medicale au fost eliberate de la începutul anului şi până în prezent. „De la începutul anului şi până în prezent am eliberat 436 de fişe, iar în cursul anului 2020 un număr de 622. În Ambulatoriu se lucrează în intervalul orar 07:00 – 15:00, de luni până vineri. Cei care au nevoie de această fişă, se prezintă la Policlinică, cu adeverinţa de la medicul de familie şi achită taxa, după care sunt îndrumaţi spre cabinetele medicale”, a mai precizat Mihaela Popa.

Fişa medicală auto necesară pentru obţinerea sau preschimbarea permisului de conducere a unui autovehicul, unei motociclete sau a unui moped, presupune consultaţii medicale pentru specialităţile reglementate prin lege, respectiv: medicină internă, ortopedie, neurologie, psihiatrie, oftalmologie, ORL, fiind închisă de către medicul coordonator şi ştampila unităţii medicale, autorizată de către Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Rutieră – Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Valabilitatea rezultatelor examinărilor medicale este de 6 luni de la data emiterii fişei medicale de către unitatea de asistenţă medicală ambulatorie autorizată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.