Toate semafoarele de la trecerile de pietoni din centrul municipiului Târgu Jiu vor fi acționate la buton

0
456

Toate semafoarele de la trecerile de pietoni din zona centrală a municipiului Târgu Jiu vor fi prevăzute cu acționare de la buton. „Lucrările vor începe în acest an. Este vorba de un proiect finanțat din fonduri europene în valoare de opt milioane de euro. Nu s-a stabilit deocamdată executantul lucrării“, a precizat Ionuț Jilăveanu, directorul adjunct al Direcției de Investiții și Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Semafoare inteligente

Semafoarele vor fi unele inteligente și vor afișa culorile în funcție de valorile de trafic înregistrate în anumite momente, prin intermediul unui soft.

„Va fi un program dinamic și, în funcție de valorile de trafic, programul respectiv va stabili timpul pentru culoarea verde sau roșu a semaforului. Vor fi momente în care pietonul va apăsa butonul, dar, dacă senzorul depistează valori de trafic crescute, atunci pietonul va aștepta“, a mai precizat Ionuț Jilăveanu

Aproape 200 de camere video pentru monitorizarea traficului

De asemenea, aproape 200 de camere video vor fi montate în cadrul aceluiași proiect pentru monitorizarea traficului de pe străzile din municipiul Târgu Jiu: „În cadrul acestui proiect vor fi montate 186 de camere de luat vederi destinate în principal monitorizării traficului rutier. Vor avea și rolul de supraveghere din punct de vedere al siguranței cetățeanului. Va exista un centru de monitorizare în zona 23 August, într-o fostă centrală termică, care va fi reabilitată. Monitorizarea traficului se va face împreună cu Poliția Locală, Poliția Rutieră și chiar ISU“, a adăugat directorul adjunct al Direcției de Investiții și Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.