Friday, July 30, 2021
Home ACTUALITATE Circulația pe Transalpina a fost redeschisă. Cum se poate circula pe cea...

Circulația pe Transalpina a fost redeschisă. Cum se poate circula pe cea mai înaltă șosea din țară

0
81

Comisia tehnică s-a întrunit la Rânca şi a constatat că sunt întrunite toate condiţiile pentru reluarea traficului pe Transalpina.

„Începând cu ora 13.0, circulaţia pe sdectorul de dru cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului a fost reluată. Îi rugăm pe conducătorii auto să respecte toate condiţiile pentru a avea o călătorie în siguranţă pe acest sector de drum montan“, a spus Cristi Tudor, repsonsabilul de comunicarea cu mass media din partea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

Condiții de circulație

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan, a precizat, într-o postare pe Facebook, în ce condiţii se circulă: „Transalpina, drumul cu care ne mândrim, poate fi vizitată de astăzi pe toată lungimea sa, iar turiştii se pot bucura din nou de peisajele splendide oferite de Munţii Parâng.
Comisia tehnică formată din reprezentanţi de la instituţiile abilitate au dat aviz favorabil redeschiderii circulaţiei chiar începând de astăzi.
Circulaţia pe „Drumul Regelui“, cum mai este denumită cea mai înaltă şosea din România, se poate desfăşura cu anumite condiţii, care au fost în vigoare şi în anii anteriori: viteza maximă de 30 km/oră, gabaritul nu trebuie să depăşească 3,5 tone, iar circulaţia este permisă între orele 7.00 şi 21.00.
Le mulţumesc pentru implicare lucrătorilor de la Drumurile Naţionale, care au lucrat chiar şi în sărbătorile legale pentru curăţarea drumului de zăpadă şi de rocile căzute de pe versanţi“.
Transalpina are o lungime de aproximativ 150 de kilometri. Porneşte din localitatea Bengeşti Ciocadaia, din judeţul Gorj, traversează Munţii Parâng şi se opreşte în localitatea Sebeş, din judeţul Alba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.