Patroni din Târgu Jiu și Rovinari, amendați pentru muncă „la negru“

0
89

Doi patroni, din municipiul Târgu-Jiu și din orașul Rovinari, au fost sancționați cu amenzi în cuantum de 60.000 de lei de către inspectorii de muncă Gorj, pentru folosirea în activitate a trei persoane pentru care nu aveau încheiate, în prealabil, contracte individuale de muncă în formă scrisă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a efectuat, săptămâna trecută, 66 de controale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă pentru verificarea respectării legislației muncii de către angajatori, precum și în vederea limitării răspândirii SARS-CoV-2. „Pentru deficiențele constatate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 161.500 de lei , din care 26.500 de lei pentru nerespectarea normelor securității și sănătății în muncă și 135.000 de lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă. Totodată, au fost dispuse 124 de măsuri de remediere a deficiențelor“, se arată într-un comunicat al ITM Gorj.

Controale la Rânca

Inspectorii de muncă au prezenți, în week-end-ul trecut, în zona montană Rânca, alături de reprezentanți ai altor instituții.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va efectua controale și în perioada următoare, zilnic, pe întreg teritoriul județului Gorj, privind implementarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă“, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.