REVOLTA UNUI PĂRINTE…

0
1690

VĂ ROG FRUMOS DRAGI PĂRINȚI AI COPIILOR FĂRĂ DREPT LA ȘCOALĂ… LUNI, 8 FEBRUARIE, SĂ VĂ ÎNSOȚIȚI COPIII LA ȘCOALĂ! E DREPTUL LOR LA EDUCAȚIE!
E ÎNDATORIREA ALEȘILOR SĂ GĂSEASCĂ SOLUȚII!
Sunt un părinte… sunt doi părinți într-unul se pare! De ce spun asta? Pentru că sunt părinte a doi copii, unul în clasa a IV-a, celălalt în clasa a VII-a. Mă aflu în situația limită în care trebuie să-i explic elevei de gimnaziu de ce nu este primită la școală, de ce sora ei mai mică are dreptul să-și vadă dascălul, dar ea… nu!
Să îi răspund întrebărilor născute în mintea ei burete: cum de nu se vor plictisi băncile goale din a sa clasă, sau plexiglas-urile, sau dacă vor expira măștile pregătite, sau dacă nu cumva ele…toate acestea vor fi folosite de celelalte clase cu drept la școala-școală!? Aș înțelege selecția nemiloasă și rece, pe clase dacă spațiul fizic al claselor rămase fără elevi ar deveni folositor celorlalți elevi acceptați arbitrar. Revine nelămurirea: de unde veți reuși să dublați cadrele didactice care ar face predarea în clase mai aerisite numeric?Eu vă răspund sincer, NU ȘTIU CE SĂ-I SPUN!
Să se fi gândit mai marii din minister, sau cei din inspectoratele școlare cum ar putea profesorii să țină, în același timp, din aceeași școală, atât orele on-line, cât și cele față în față, când semnalul internetului e depășit total de cerere în școlile din România? Sau să ne obișnuim copiii, forțați să stea acasă, să-i obișnuim noi părinții cu gândul de-a fi devenit perdanții pandemiei? Să-i comparăm cu ceilalți copii europeni fără drept la educație…când noi, românii, conducem clasamentul absenților din școli?
Și ce să fac eu dragi conducători, ce să fac eu cu al meu copil de clasa a IV-a când îl aduc de la școală? Să îl aduc în aceeași casă cu cel forțat să stea în on-line… având ghinionul de a nu avea mai multe case?! Și dacă-l infectez, și dacă virusul nu are atâta școală să poată număra anii de viață ai elevilor – frați ce-mpart același aer… și el, virusul, începe a se multiplica? Sunt tare încurcată în calitatea aceasta de părinte, probabil nu sunt singura!
Propun ceva! Și tare mi-aș dori să nu fiu singură: propun ca luni, 8 februarie…să îmi conduc ambii copii la școală, și să le refuzați dumneavoastră dreptul la educație! Cred că puteți, din păcate!
Copiii mei vor doar să învețe, la școală…nu acasă! Vor să soarbă cuvintele dascălilor, vor să vină cu parte din lecții învățate de la ore, vor să socializeze, vor să mai și râdă, să-și facă griji față de-o teză, de-un test!
VĂ ROG FRUMOS DRAGI PĂRINȚI AI COPIILOR FĂRĂ DREPT LA ȘCOALĂ, VĂ ROG FRUMOS SĂ VĂ-NSOȚIȚI COPIII LA ȘCOALĂ LUNI, 8 februarie! E DREPTUL LOR! E ÎNDATORIREA ALEȘILOR SĂ GĂSEASCĂ SOLUȚII!
SĂ NE CONVINGEM CĂ NE INTERZIC DREPTUL LA EDUCAȚIE, SAU… DIN CONTRĂ!

• Dr. Mădălina Fărcaș

Membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.