Peste 70 de persoane prinse de inspectorii de muncă în timp ce lucrau „la negru“

0
533

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au depistat, în anul 2020, 71 de cazuri de muncă nedeclarată. Au fost aplicate 38 amenzi angajatorilor care utilizau munca nedeclarată.
Angajatorii depistați că foloseau muncă nedeclarată desfășurau activitate în domenii precum: întreținerea și repararea autovehiculelor, fabricarea și comercializarea produselor textile, confecții, pielărie și încălțăminte, comercializarea produselor din carne, fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase, producție prefabricate din beton, depozitare și manipulare material lemnos, construcţii, colectare și reciclare materiale.

ITM Gorj a efectuat, anul trecut,  3203 controale, din care 1567 au avut ca obiect verificarea respectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 1636 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă.
În urma acțiunilor efectuate, pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de aproape 3milioane de lei, din care 482.000 lei pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă și 2.453.500 lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă, dintre care 1.370.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată.
Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, angajatorilor le-au fost trasate 3516 măsuri, 2820 în domeniul relațiilor de muncă și 696 în domeniul securității și sănătății în muncă, în vederea intrării în legalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.