Fiul judecătoarei Elena Dafinescu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă

0
214

Fiul președintei Judecătoriei Novaci, Elena Dafinescu, a fost trimis în judecată pentru uciderea din culpă și părăsirea locului accidentului.

Dosarul a fost soluționat de către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Mihai Dafinescu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv.

Conform anchetatorilor, la jumătatea lunii august, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism marca BMW pe strada Dumbrava din orașul Novaci, din direcția DJ 665 către strada Bălani, inculpatul a accidentat mortal o persoană de sex feminin care se deplasa în afara părții carosabile, pe partea stângă, în sens contrar față de direcția de mers a autoturismului, și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. „Circulând în afara carosabilului și sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a afectat siguranța circulației și dreptul la viață al victimei, încălcând astfel obligațiile prevăzute de dispozițiile art. 35 alin. 1 din O.U.G. 195/2002, republicată și modificată, privind circulația pe drumurile publice, conform cărora ,,participanții la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluența și siguranța circulației, să nu pună în pericol viața sau integritatea corporala a persoanelor și să nu aducă prejudicii proprietății publice ori private”, precum și ale art.41 din aceeași lege, care obligă la conducerea vehiculelor pe partea din dreapta drumului public, în sensul de circulație, pe carosabil, cât mai aproape de marginea acestuia.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Craiova, spre competentă soluționare”, se menționează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Localnicii din Novaci au fost revoltați, în urma accidentului, pentru că tânărul a fost protejat de mama sa, magistrat, motiv pentru care dosarul a fost preluat de cel mai important parchet. Oamenii legii nuj au putut să intre în locuința judecătoarei pentru că aceasta este magistrat și era nevoie de un mandat special.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.