Un electrician de la CEO a suferit arsuri grave în urma unui accident de muncă

0
83

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, electrician la Complexul Energetic Oltenia (CEO), a suferit arsuri grave în urma unui accident de muncă petrecut marți, 24 noiembrie. Acesta are o vechime în câmpul muncii de peste 30 de ani.

Accidentul de muncă a avut loc în cadrul carierei Roșiuța. Reprezentanții CEO au transmis faptul că accidentul s-a produs din cauza unei erori umane: „În timp ce participa la lucrarea de înlocuire a unui motor electric cu puterea de 630 kW, de la una din acționările transportorului TH 601, după ce a realizat operația, în urma efectuării probelor de funcționare a constatat că sensul de rotație al motorului era greșit. În urma acestei constatări, electricianul s-a deplasat în casa electrica a transportorului în vederea schimbării sensului motorului, prin inversarea a două faze în celula de alimentare a motorului.

Ajuns în casa electrică, uitând să deconecteze tensiunea, acesta a pătruns în celula de alimentare a motorului și, intrând în câmpul electric, a provocat un scurtcircuit, arcul electric produs provocându-i arsuri la antebrațele ambelor mâini“.

Electricianul era calificat și autorizat pentru executarea unor astfel de lucrări, fiind posesor al grupei IV de autorizare.

Electricianul care a suferit arsuri a fost transportat inițial la Spitalul Municipal Motru, ulterior fiind transferat la Spitalul Județean Clinic de Urgenta Craiova.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.