Deținuți, la Muzeul Iluziilor

0
775

 

Un grup de 14 deținuți aflați în custodia Penitenciarului Tg. Jiu au vizitat, ieri, „Muzeul Iluziilor”, găzduit de Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu”.

Deținuții selecționați execută pedepsele în regimul semideschis, participă la activități productive și respectă normele de comportament in cadrul instituției.

„Activitatea a fost posibilă datorită colaborării cu Asociația Astronomica Pluto și cu Muzeul Județean, care au acordat posibilitatea persoanelor private de libertate să participe la evenimentul organizat în orașul Târgu Jiu. În cadrul vizitei, participanții au avut ocazia să intre în lumea iluziilor optice prin intermediul unui număr de 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, au înțeles cum funcționează hologramele, au descifrat mecanismul iluziei cinematografice și au avut parte de multe alte experiențe unice. Activitatea are ca scop facilitarea ințelegerii de către persoanele aflate în detenție a importanței obietivelor culturale, dezvoltarea universului de cunoștințe de cultură generală și exersarea unor conduite care să creeze premisele dezvoltării personale și reintegrării în societate“, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.