Spitalul Județean Târgu-Jiu are Secție de Ortopedie ultramodernă! Investiția depășește 660 mii lei

0
2768

Secția de Ortopedie/Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a devenit cea mai modernă din unitatea medicală, după ce a fost reabilitată și modernizată grație unei investiții a Consiliului Județean Gorj, dar și datorită unor sponsorizări primite de la oameni de afaceri și firme din Gorj. Investiția CJ Gorj a depășit 660 mii lei, din acești bani fiind făcute majoritatea lucrărilor. Sponsorizările au fost utilizate pentru modernizarea blocului operator.

Cea mai modernă secţie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost inaugurată joi, 3 mai, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, dar și a sponsorilor- oameni de afaceri care au susținut financiar lucrările de reabilitare adiționale celor finanțate de Consiliul Județean Gorj. Medicul Bogdan Niculescu, șeful secției, a fost cel care a vorbit despre lucrările de modernizare și reabilitare a Secției. Lucrările de modernizare s-au efectuat, în mare parte, pe timpul nopții pentru ca activitatea secției să nu fie afectată. „Am mărit secția. Ne-am extins și investițiile au fost făcute foarte bine, totul a ieșit la superlativ. Avem cabintele medicilor, cabintele septice etc. (…) Pe această secție avem cam 3.000 de internări pe an și cam 1.500 de intervenții chirugicale pe an. Ne luptăm să avem cât mai puține infecții intraspitalicești, să decurgă totul cât mai bine. Am schimbat tot mobilierul, avem trei săli de operație-din care Sala Doctor Lumezeanu și Sala Doctor Dincă. (…) Mulțumim CJ Gorj și sponsorilor”, a spus medical Bogdan Niculescu, șeful secției.

Cea mai modernă secție din Spital

În ceea ce privește valoarea investiției făcute din bugetul UAT – Județul Gorj prin Consiliul Județean Gorj, aceasta a fost de 663.766 Lei cu TVA. Suma a fost utilizată pentru amenajarea de saloane, cabinete medicale și grupuri sanitare în spațiul fostei bucătării de la etajul 1 al imobilului precum și reamenajarea a două saloane existente, a unei săli de pansamente septice și a circuitului funcțional al bucătăriei, la dimensiuni mai mici decât cele inițiale. Lucrările au constat în dezafectarea instalațiilor sanitare, termice și de gaze naturale vechi și înlocuirea lor cu instalații noi, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie din PVC sau montarea unor sisteme de iluminat cu LED în încăperile reabilitate. Totodată, pentru îmbunătățirea timpului de intervenție în caz de urgență, lângă patul fiecărui bolnav a fost amplasat un apelator de perete cu activare la apăsare, aparate de aer condiționat în saloane, detectoare de fum și temperature, precum și butoane de panică. „Am promis că voi face tot ce îmi stă în putere pentru transformarea sistemul medical din Gorj într-un sistem modern și performat, cu scopul de a oferii condiții cât mai bune de tratament gorjenilor. Un prim pas în această direcție a fost făcut astăzi, fiind inaugurată noua secție de Ortopedie – Traumatologie, din cadrul spitalului Județean de Urgență din Târgu – Jiu. Investiția pentru reabilitarea secției a fost asigurată de Consiliul Județean Gorj, iar Blocul Operator a fost reabilitat prin finanțare privată. Am promis că voi face tot ce îmi stă în putere pentru transformarea sistemul medical din Gorj într-un sistem modern și performat, cu scopul de a oferii condiții cât mai bune de tratament gorjenilor. Un prim pas în această direcție a fost făcut astăzi, fiind inaugurată noua secție de Ortopedie – Traumatologie, din cadrul spitalului Județean de Urgență din Târgu – Jiu. Investiția pentru reabilitarea secției a fost asigurată de Consiliul Județean Gorj, iar Blocul Operator a fost reabilitat prin finanțare private”, a spus Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

Bloc operator modernizat din sponsorizări

Blocul operator al Secției de Ortopedie/Traumatologie a putut fi modernizat și reabilitat grație unor oameni de afaceri din Gorj. Medicul Bogdan niculescu le-a oferit fiecăruia dintre ei câte o plachetă de mulțumire. Astfel, sponsorii sunt: Artego, Bijuteria Actual, Mugurel Surupăceanu, Elena Pupăză de la Farmaciile ElenFarm, Bogdan Vladu, Ilie Ilinca, Vonrep, Pensiunea Sînziana, ECO Electrice, Rylke-Prod Mondial, Kapes Virgil Tumbar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.