Alexandra Fecher din Motru, campioană la chimie și pasionată de muzică! Participă la un concurs național important: „Este pentru prima dată când ajung la acest nivel”

0
3709

Pasionată de chimie, Alexandra Fecher din municipiul Motru, va participa la faza națională a concursului national „Petru Poni”. Se pregătește intens pentru această competiție și speră că va reveni acasă cu un premiu important. „Este pentru prima dată când ajung la acest nivel. Bazele pentru această materie deja le am, dar îmi mai trebuie pregătire pentru proba practică. Chimia este materia mea preferată, alături de matematică, iar cea care m-a făcut să iubesc această materie este doamna Nadia Breazu”, a declarat Alxandra Fecher pentru Viața Gorjului. Eleva este pasionată și de muzică și știe să cânte la ani și la pseudoinstrumente!

 Elevă a Colegiului Tehnic Motru, Alexandra Fecher are 15 ani și studiază la profilul operator în tehnica de calcul. Deocamdată nu este sigură ce facultate va urma, însă este tentată de robotică și arhitectură, iar materile sale preferate sunt chimia și matematica. Acum puțină vreme a participat la faza regională a concursului de chimie Petru Poni și s-a calificat la faza națională, care are loc în perioada 10-13 mai la Bacău! „La concursul de chimie „Petru Poni” au fost subiecte mult mai grele față de anii trecuți. Timp de 5 luni m-am pregătit pentru acest concurs, alături de doamna dirigintă Breazu Nadia. Faza națională va fi în perioada 10-13 mai, la Bacău și este pentru prima dată când ajung la acest nivel. Bazele pentru această materie deja le am, dar îmi mai trebuie pregătire pentru proba practică. Chimia este materia mea preferată, alături de matematică, iar cea care m-a făcut să iubesc această materie este doamna Nadia Breazu. Până acum nu am mai avut rezultate la chimie, este pentru prima dată când particip la un astfel de concurs. (…) Am participat anul acesta și la concursul national de matematică „Adolf Haimovici”, faza județeană, am câștigat locul 1 la concursul de electronică și electro-mecanică 3E”, a spus Alexandra Fecher, pentru publicația Viața Gorjului.

Pasionată și de muzică! Cântă la zeci de pseudoinstrumente

Pe lângă rezultatele școlare impresionante, eleva Alxandra Fecher este pasionată și de muzică. A urmat cursurile Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu, acolo unde a învățat să cânte la nai și la zeci de pseudoinstrumente. A descoperit că are voce și ureche muzicală la grădiniță și a urmat cursuri de canto vreme de șase ani. Nu vrea să renunțe la muzică și spune ă aceasta o lasă să își folosească imaginația. „În ultimii doi ani, am participat la mai multe concursuri de muzică, unde am obținut rezultate foarte bune. Am descoperit că am talent la muzică de când aveam 3 ani. Am făcut cursuri de canto timp de 6 ani la SPA Târgu-Jiu. Muzica mă definește ca persoană, mă lasă să îmi folosesc imaginația și să mă desprind de această lume. Nu o să renunț prea curând la muzică, dar nici nu mi-am făcut multe planuri în acest sens. De curând m-am apucat să învăț cum se rezolvă cubul rubik, cânt la 15-20 de instrumente și pseudo-instrumente, cel mai drag fiindu-mi naiul. Am făcut 5 ani cursuri de dans și îmi place să pictez pe sticlă. Profesorul meu de nai, domnul Ștefan Popescu știe să cânte la pseudo-instrumente, acestea fiind creațiile dânsului, iar eu am încercat în ultimii ani să învăț și eu, singură acasă. Cânt, spre exemplu, la fructe, legume și sticla cu țuică”, a mai adăugat eleva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.