S-a stins din viață academicianul gorjean felicitat de Papă pentru activitatea sa

0
3393

Academicianul gorjean Gheorghe Mecu s-a stins din viață chiar în ziua de Florii, după o lungă suferință. Gheorghe Mecu, om extraordinar de bine pregătit profesional, dar și cu un suflet pe măsură, a fost doctor în economie, profesor universitar doctor, doctor honoris causa al mai multor universităţi din lume, scriitor și poet. Gorjeanul a scris volume de poezie, proză şi de ştiinţă. Profesorul Mecu este fondatorul Casei Artelor și al Muzeului Etnografic. În urmă cu mai mulți ani, Gheorghe Mecu, după ce a primit titlul de academician al Academiei de Relații Economice din Roma, a fost felicitat chiar și de Papa Benedict!

 

„Cu adâncă durere anunțăm încetarea din viață a sufletului nobil care a fost mult iubitul şi respectatul profesor, Gheorghe Mecu. De Sărbătoarea Floriilor, după o grea suferință domnia sa a pierdut pariul cu viața şi s-a îndreptatat către stele . Dumnezeu să te ierte suflet de aur! Veşnică şi Eternă Amintire! Condoleanțe familiei!”, a anunțat, pe pagina sa de socializare, Dorel Dobre, un vechi prieten al academicianului Mecu.

Poet și membru al Uniunii Scriitorilor din România, profesor universitar și om de afaceri, președinte al Asociației Cultural-Științifice „Gh. Mecu”, gorjeanul Gheorghe Mecu a înființat la Baia de Fier un Muzeu Etnografic și o Casă a Artelor unde anual a organizat  evenimente culturale. În vara anului trecut, reprezentanții Consiliului Județean Gorj i-au acordat o diplomă de excelență academicianului Gheorghe Mecu. „Profesor universitar doctor Gheorghe Mecu este un model semnificativ pentru oamenii din toate culturile și drumurile vieții, adoptând principiile realizărilor academice, contribuții aduse umanității, gânduri filozofice, succes literar, integritate intelectuală și multe altele. În zilele noastre avem nevoie de astfel de modele”, spunea atunci Gheorghe Nichifor, vicepreședinte al CJ Gorj.

Drum lin către stele, d-le Mecu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.