Premiu important pentru Petronela Bîrsilă din Motru la Olimpiada Națională de Muzică. Studiază la Liceul de Arte din Târgu-Jiu

0
1410

Olimpiada  Naţională de Interpretare Vocală, Instrumentală şi Studii teoretice muzicale, pentru clasele IX-XII sau Olimpiada Națională de Muzică găzduită de Liceul de Arte ”Marin Sorescu” din Craiova s-a încheiat pe 4 aprilie, cu gala premiilor. La această competiție au participat sute de elevi talentanți. Potrivit organizatorilor, s-au acordat 201 premii, un premiu special de la Rotary București, cinci premii acordate de Universitatea din Craiova, patru premii de la Filarmonica Oltenia, două premii de la sindicatul FSLI Dolj și un premiu de la sindicatul ”Spiru Haret” Dolj.

La această olimpiadă a participat și talentata Petronela Bîrsilă, originară din municipiul Motru, elevă a Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din municipiul Trgu-Jiu. Petronela a reușit să obțină mențiune, concurând la Secțiunea Instrumentiști, cântând la nai. „M-am întors de la olimpiada națională de Muzică de la Craiova și am reușit să iau mențiune. Au fost concurenți foarte buni și 4 premii. Premiile 1, 2 și 3 au fost câștigate de copii mult mai mari decât mine. Am fost cea mai tânără dintre premianți. Am concurat cu toți instrumentiștii acordeon, țambal, nai etc. Am participat cu naiul. Trebuie să menționez că doamna profesoara Loredana Buliga este diriginta mea si ca la olimpiadă am fost insotita si coordonata de domnul profesor Pasare Dumitru”, a spus, pentru Viața Gorjului, Petronela Bîrsilă care a participat la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală. Adolescenta şi-a demonstrat, de-a lungul timpului, măiestria artistică la sticlă, cănuţă şi nucă, pipă, cartof, solniţă şi lingură. Petronela cântă și cu vocea! Dragostea pentru muzica populară a descoperit-o la cinci ani, iar când avea opt ani, mama sa a înscris-o la Școala Populară de Artă. În urmă cu aproximativ trei ani a învățat să cânte și la nai, acesta rămânând instrumentul său de suflet.

Premii foarte importante pentru elevii Liceului de Arte

„Felicitări elevilor de la Liceul de Arte Constantin Brailoiu pentru premiile obținute la Olimpiada Națională: Premiul I -Sandica Dochiu, Muzica traditională românească, cls.a XII-a, Premiul I – Neagoe Emilian-Teorie-Solfegiu, cls. a XI-a, Mențiune – Birsila Petronela, nai, Mențiune- Branzan Oana, arta actorului, cls. a XII-a. Felicitari si pentru rezultatele excepționale obținute la Olimpiada Naționala de muzica, arte vizuale si arta actorului!”, a spus profesor Daria Ionescu Haidău, directorul Liceului de Arte Târgu-Jiu.

În luna martie, elevul Daniel Neagoe a obținut PREMIUL I la concursul de teorie muzicala „Victor Giuleanu”, Bucuresti! Felicitari lui și profesorilor care il pregatesc- Ilie Cetean și Mihaela Sanda Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.