Nicolae Mischie s-a stins din viață

0
702

Nicolae Mischie s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, în spitalul Elias din București, unde era internat de mai multe luni. Familia a anunțat că decesul s-a produs în urma unei infecții severe.

Nicolae Mischie a fost să se trateze la o clinică în Germania, dar i s-a făcut rău chiar când a aterizat în România. În urmă cu trei ani, el a suferit un accident vascular – cerebral. A fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Capitală și a reușit să se recupereze.

 

Nicolae Mischie a fost deputat din partea FSN și PDSR între 1990 și 1996, după care a ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, în perioada 1996-2004, și președinte al PSD Gorj. A fost primul om politic care a primit titulatura de „baron“, ca urmare a comportamentului său autoritar. Ulterior, după ce și-a pierdut funcția, Nicolae Mischie a fost condamnat definitv în anul 2013 la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare de mită. A fost încarcerat timp de un an și două luni. Mischie nu și-a recunoscut vinovăția și a susținut că în spatele dosarelor se află adversarii politici, chiar și din propriul partid. Familia sa susține că a fost achitat de CEDO, care a dispus să i se achite daune de către statul român.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.