Liliac plantat la mormântul comisarului de poliție I. C. Popilian

0
892

„Lupișorii“ cei mai tineri cercetași din cadrul Centrului Local „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu au participat  la un moment emoționant și plin de semnificații pentru viitor: plantarea unui liliac la mormântul comisarului de poliție I. C. Popilian, erou al Primului Război Mondial.
Curajul nebunesc și ingeniozitatea acestui polițist l-au transformat într-un erou unic al primei conflagrații mondiale, care a reușit să influențeze soarta războiului prin acțiunile lui: a mobilizat sergenții de strada, bătrânii, femeile și copiii și a reușit să provoace o diversiune care a oprit atacul trupelor germane. De asemenea, a mobilizat, organizat și condus civilii într-o bătălie unică de apărare a orașului Târgu Jiu. Acest polițist care a reușit să temporizeze înaintarea trupelor germane, împreună cu populația civilă între care se găseau și cercetași, ar merita cu prisosință imortalizarea într-un film de succes.

Pe lângă plantarea liliacului, cei mai mici cercetași au urmărit onorurile militare dedicate eroului gorjean, au vizitat Cimitirul Militar unde au admirat monumentul de la mormântul generalului Culcer.

• Violeta Anoaica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.