Învață în Anglia și cucerește juriile festivalurilor de muzică populară din România! Luminița Pasăre, trofeu la „Florile Primăverii” din Craiova

0
1292

La Centrul Multifuncțional Craiova a avut loc în perioada 14 – 15 aprilie prima ediție a Festivalului național „Florile Primăverii”, competiție la care a participat și gorjeanca Luminița Pasăre, o talentată elevă care studiază în Anglia. Luminița și părinții săi au venit special în România pentru ca fetița să poată concura la acest festival, efortul său fiind răsplătit! Luminița Pasăre a câștigat trofeul la Secțiunea folclor și premiul întâi la Secțiunea doină.

Luminița Alisa Pasăre are 11 ani și de un an de zile studiază la o unitate școlară din Anglia, căci acolo lucrează părinții săi. Micuța târgujiancă este foarte talentată și a fost mereu încurajată să își urmeze pasiunea pentru muzica populară. Talentul l-a moștenit de la bunica sa maternă, care mereu este comparată cu regretata Maria Lătărețu! Și mama elevei are o voce fermecătoare, iar bunicul a fost angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Talentul Luminiței a fost descoperit de mama sa, care a și încurajat-o să urmeze acest drum: „Talentul la muzică, bineînțeles că mi l-a descoperit mami, aveam 5 ani și cântam în oglindă. Mami m-a auzit fredonând un cântec!”, a povestit micuța solistă, care crede că muzica trebuie să trezească în sufletul celui care o cântă și celui care o ascultă sentimente plăcute, fericire și mulțumire.

Anul trecut, Luminița și părinții s-au mutat în Anglia. Acolo muncea deja tatăl copilei, așa că venirea mamei și a minunatei fetițe a fost un lucru firesc. Luminița s-a adaptat foarte repede la noua viață, și-a consolidat cunoștințele de limba engleză și se descurcă bine la școală. Nu a uitat de pasiunea pentru muzică și repetă zinic alături de mama sa. „De la începutul noului an școlar învață în Anglia, s-a adaptat foarte repede cu limba engleză, tipul de invatamant și cu noii colegi. Îi place foarte mult scoala de acolo, dar nu va renunta niciodata la pasiunea de a canta muzica zonei pe care o reprezinta muzica autentică a Gorjului”, a spus, pentru Viața Gorjului, mama micuței interprete.

Pentru Festivalul „Florile Primăverii” de la Craiova, Luminița și părinții săi au venit special din Anglia. „A luat trofeul la secțiunea folclor și premiul întâi la secțiunea doină. La acest concurs național a venit special din Anglia, pentru a reprezenta Gorjul. Este foarte fericită că a obținut acest premiu foarte important pentru ea. A avut foarte mari emoții pentru că au fost în concurs peste 110 copii foarte talentați. A fost o zi lungă ziua în care a avut loc concursul, a durat 13 ore, dar s-a meritat pentru rezultatul obținut. Au participat și dansatorii de la „Ansamblul plaiuri dobrogene”, cei care s-au clasificat în semi-finala de la Măruţă, ei au obținut un alt mare trofeu la festivalul Florile primaveri”, a mai spus mama copilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.