Un altfel de eveniment “Ziua porţilor deschise” la Școala Gimnazială Nr. 3 Rovinari

0
1810

Sâmbătă, 3 martie 2018, Școala Gimnazială Nr. 3 Rovinari și-a deschis porțile pentru copii și părinți, sărbătorind Ziua porților deschise, când părinţii copiilor de grădiniţă au aflat informaţii despre procedura şi calendarul înscrierii în clasa pregătitoare, despre oferta educațională pentru anul şcolar 2018-2019. In cadrul evenimentului, preşcolarii s-au familiarizarat cu mediul şcolar, atât copiii cât şi părinţii au avut parte de cunoaşterea concretă a condiţiilor de învăţare oferite de şcoală, vizitând sălile de clasă şi laboratorul modern de informatică, interacţionând cu unele dintre cadrele didactice care vor preda la clasa pregătitoare.

Doamna învăţătoare Catrinoiu Roxana, cea care în prezent îşi desfăşoară activitatea la clasa pregătitoare, a informat părinţii cu privire la disciplinele care urmează a fi studiate, dar şi asupra conţinuturilor ce vor fi parcurse de-a lungul anului şcolar.

Programul acestui eveniment a fost coordonat de către doamna  prof. înv. primar Cîlniceanu Liliana,  părinții și copiii, cât şi ceilalti vizitatori, apreciind atelierele desfaşurate:

  1. Doamna prof. înv. primar Cîlniceanu Liliana a prezentat informaţii despre specificul clasei pregătitoare şi un spectacol cultural-artistic cu elevii clasei a IV-a B / CLASA ALBINELOR,
  2. Doamnele profesor Bîrsan Ayda, Catrinoiu Roxana şi Sorici Alina au iniţiat copiii în pictarea figurinelor din ipsos,
  3. Domnul profesor Păsărescu Mihăiţă şi doamna prof. înv. primar Preoteasa Emilia i-au familiarizat pe copii cu jocurile didactice pe tabla interactivă, aceştia desenând şi folosind touch-ul pentru a rezolva cerintele prin joc,
  4. Doamna prof. înv. primar Bolborea Mihaela şi domnul învăţător Groza Marcel i-au condus pe copii în lumea minunată a poveştilor, copiii costumându-se în personajele de poveste preferate,
  5. Domnii prof. Popescu Adrian şi Frunză Gheorghe au atras elevii şcolii noastre, cât şi copiii de grădiniţă în confecţionarea de brăţări şi decoraţiuni specifice anotimpului primăvara.

Directorul unităţii scolare, prof. Gheorghiță-Schipor Laura-Maria, a declarat că şi-a dorit un eveniment ‘’altfel’’, interactiv, atractiv pentru copii şi părinţi, în care să fie valorificate atât dotările moderne ale şcolii, cât şi experienţa didactică, competenţele şi spiritul de echipă al cadrelor didactice.

Doamna prof. înv. primar Bîrsan Ayda a apreciat că atelierul de pictură a reprezentat încă o reuşită a şcolii noastre, un real succes; ‘’viitorii şcolari au fost încântaţi să picteze figurinele din ipsos, pe care apoi le-au transformat în mărţişoare şi cadouri pentru mămici şi bunici.  Văzând bucuria  de pe chipurile copiilor, considerăm că ne-am atins obiectivele şi vom organiza astfel de ateliere şi în cadrul programului Şcoala altfel 2018”.

“O echipă de oameni care-şi dau interesul pentru copii; postările vorbesc”, a spus unul dintre părinţii care au participat la eveniment.

Alături de părinţi şi copii, a fost şi dna prof. Huică Camelia, responsabilul comisiei de evaluare psihosomatică, care a răspuns întrebărilor legate de înscrierea în clasa pregătitoare, precizând că activitatea comisiei se desfaşoară după un program specific până pe data de 23 martie 2018, pe bază de programare telefonică. In vederea unei tranziţii uşoare de la grădiniţă la şcoală, doamna profesor a îndemnat părinţii să gândească pozitiv şi să fie conştienţi că fiecare copil este unic, asigurându-i că toate cadrele didactice din Şcoala 3 Rovinari  vor valorifica aptitudinile fiecărui copil, sprijinindu-l în dezvoltare.

Părinții, care doresc să își înscrie copiii la școală, sunt așteptați zilnic între orele 8.00-18.00 (luni-vineri), intre 8 – 23 martie 2018, la sediul unității de învățământ.

Pentru informaţii suplimentare, urmăriţi https://web.facebook.com/3Rovinari/

Vă așteptăm cu drag la şcoală!

Director Laura Gheorghiță-Schipor (autor articol)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.