Fiica edilului Jianu și alți elevi ai celor două colegii din Motru s-au calificat la fazele naționale ale unor olimpiade

0
4891

Săptămâna aceasta, elevii din Motru care au participat la fazele județene ale olimpiadelor școlare au aflat rezultatele. La cele două colegii din Motru, pentru început, la fazele naționale s-au calificat mai mulți elevi, care și în anii trecuți au avut rezultate foarte bune. Aceștia speră să obțină rezultate notabile și de data aceasta! Printre elevii calificați la fazele naționale se numără Antonia Jianu, fiica edilului Gigel Jianu și Antonia Latu, fiica unuia dintre comisarii șefi ai Poliției Motru.

Mai mulți elevi ai Colegiului Național „George Coșbuc” (CNGC) din municipiul Motru s-au calificat la fazele națioanle ale unor olimpiade. Antonia Mălina Latu – locul I la etapa județeană a olimpiadei de limba franceză, calificare la etapa națională (coordonată de prof. Emanuela Crețu); Antonia Jianu – locul I la etapa județeană a olimpiadei de limba engleză, calificare la etapa națională (coordonator prof.Rodica Tudosie). La faza națională a olimpiadei de fizică s-au calificat Bogdan Sprîncenatu, clasa a IX-a și Corina Ulariu, clasa a X-a (coordonator prof. Alioanei Carmen). Rezultate foarte bune au mai obținut și elevii: Voicu Cătălin, clasa a IX-a-premiul III; mențiuni: Andrada Țapărdea, clasa a X-a și Sebastian Arjoca, clasa a X-a, dar și Alexandru Bobic, clasa a VI-a. De exemplu, Antonia Latu, fiica unui comisar șef de poliție, este olimpică și la limba latină și, de-a lungul anilor, a participat la numeroase competiții școlare, obținând premii foarte importante.

De asemenea, s-a încheiat o săptămână în care și elevii Colegiului Tehnic Motru au obținut rezultate bune la faza județeană a Olimpiadelor școlare. CT Motru va fi reprezentat la faza națională a Olimpiadei de fizică de către elevul Guțoiu Alexandru, la Olimpiada Tehnică, domeniul electronist automatizări de către eleva Gîrbovan Eliana și domeniul construcții, instalații și lucrări publice de către elevul Vîlceanu Ionuț. Prin muncă, perseverență și performanță au adus recunoaștere școlii!

Eliana Gîrbovan va reprezenta CT Motru la faza națională a olimpiadei tehnice. „M-am calificat la etapa națională la Olimpiada Tehnice pe ramura Electronică și Automatizări, dar nu voi mai participa la alte olimpiade momentan, deoarece mă străduiesc să obțin un loc destul de bun în clasament pentru faza următoare a acestei olimpiade. Faza națională va avea loc între 2 și 6 aprilie.

Am mai participat la faza județeană a olimpiadei de matematică, dar nu am avut rezultate remarcabile, în schimb am participat la diferite concursuri. În prezent sunt elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Motru și vreau să studiez la Universitatea Politehnică Timișoara, pe profilul Electronică și Telecomunicații, fiind pasionată mai ales de partea practică a electronicii”, a spus Eliana Gîrbovan pentru Revista Viața Gorjului.

Eliana Gîrbovan (la mijloc n.red.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.