Expoziții inedite de fotografie la Muzeul Județean. Oficial al Ambasadei Republicii Chineze la București, prezent: „Așa putem cunoaște China!”

La Muzeul Județean Gorj au fost vernisate marți două minunate expoziții de fotografie organizate în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze la București și Asociația de Prietenie ChinaRo. La vernisaj au participat și două reprezentante ale Ambasadei, care au vorbit despre importanța legăturilor dintre China și România, dar și despre cultura chineză.

Expoziția de fotografie „China 2017 / Story of China 2017” este un album vast de imagini extraordinare care evidențiază domeniile de interes ale Chinei din anul 2017: protecția mediului, patrimoniu cultural, inovație, dezvoltare tehnologică, infrastructură etc. Femei care culeg/recoltează ceai, o mamă și nou-născutul său, teatru chinezesc, prezentări de modă, imagini de la diverse manifestări cultural artisice etc sunt doar câteva dintre fotografiile expoziției, care te ajută, ca privitor, să cunoști o parte din civilizația acestei nații. „Festivalul Primăverii – Anul Nou Chinezesc/ Happy Spring Festival” este titlul celei de a doua expoziții  și redă unul dintre cele mai importante evenimente ale poporului chinez, și anume, sărbătorirea anului nou. Din partea Ambasadei Republicii chineze la București au participat consilierul cultural Zhao Li și Qi Yue, secretar de rangul III. Consilierul cultural Zhao Li a vorbit despre relațiile dintre țara sa și România, despre cultura și civilizația chineză, dar și despre posibile viitoare colaborări. Din partea Consiliului Județean Gorj au participat consilierii președintelui CJ, Ovidiu Popescu și Cristian Toader Pasti. Prefectura Gorj a fost reprezentată de prefectul Cipian Florescu, iar Primăria municipiului Târgu-Jiu de viceprimarul Adrian Tudor. Un mare merit în organizarea acestor expoziții l-a avut, ca și în trecut, Alina Tița, de la Muzeul Județean Gorj. Sunteți așteptați la Muzeul Județean pentru a descoperi o mică parte din cultura uneia dintre cele mai vechi civilizații ale lumii, într-o atmosferă tradițional chinezească oferită de Asociația de Prietenie ChinaRo.

Articole pe aceeași temă

Leave a Comment

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.