Când va fi înmormântat Viorel Gârbaciu. Trupul neînsuflețit va fi depus la sediul  Direcției de Cultură din Târgu Jiu

0
1497

Omul de cultură Viorel Gârbaciu va fi condus pe ultimul drum joi, 29 martie. Înhumarea va avea loc la Cimitirul Municipal din Târgu Jiu.

Trupul neînsuflețit va fi depus miercuri, la ora 11, la sediul  Direcției de Cultură din Târgu Jiu, acolo unde va rămâne până joi, pentru cei care vor dori să îi aducă un ultim omagiu.  Slujba de prohodire va avea loc joi, în jurul orelor 12, la Biserica ”Sfinții Voievozi” din Piața Prefecturii.

A revitalizat activitatea Școlii Populare de Artă

Viorel Gârbaciu a fost scriitor, fiind autorul a numeroase volume de poezie. El a fost profesor de limba şi literatura română. A ocupat funcţia de director al Direcţiei pentru Cultură Gorj, după care a ajuns la conducerea Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu. A reușit să revitalizeze activitatea instituției prin susținerea arătată meşterilor populari şi tarafurilor tradiţionale. În perioada în care s-a aflat la conducerea Şcolii a înfiinţat trupa teatrului de păpuşi, Ansamblul „Maria Lătăreţu“ sau grupul „Măriile Gorjului“.
Viorel Gârbaciu, a primit, în urmă cu patru ani, „Diploma de Excelenţă” din partea Consiliului Judeţean, pentru aportul privind promovarea imaginii Gorjului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.