Mărțișoare create de elevii Liceului de Arte Târgu-Jiu vor fi dăruite participanților la Târgul de Carte de la Minsk

0
1507

România va participa, în premieră, la Târgul Internaţional de Carte de la Minsk, în perioada 28 februarie – 4 martie! Informația a fost  făcută publică printr-un comunicat de presă, în care se precizează că România va avea un stand naţional organizat de Ambasada României în Republica Belarus şi de Institutul Cultural Român de la Varşovia. Tot în premieră, la Minsk vor ajunge și zeci de mărțișoare tradiționale, unicat, create de elevi ai Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu! Mărțișoarele vor fi dăruite vizitatorilor târgului de la Minsk. 

 

La Târgul de la Minsk va exista și un stand care va fi ocupat de colecţia de lucrări despre viaţa şi opera lui Constantin Brâncuşi, parte din această colecţie fiind oferită de Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare ”Constantin Brâncuşi” de la Târgu Jiu. Un eveniment special va avea loc pe 1 martie 2018, când va fi marcată recenta înscriere a Mărţişorului în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO. În această zi, vizitatorii Târgului de la Minsk vor primi mărţişoare din colecţia handmade pregătită de elevii Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.

 Am trimis la Minsk 50 de mărțișoare tradiționale create și pictate de elevii coordonați de doamna Cornoiu Carmen și de mine. Mărțișoarele sunt unicat, pictate manual pe lemn și lut cu motive tradiționale românești, inclusiv motivul Sărutului lui Brâncuși și au fost confecționate de elevii de la specializarea arte vizuale. Mărțișoarele pot fi purtate ca broșe. Faptul că am trimis aceste mărțișoare la Minsk a fost posibil în baza parteneriatului încheiat în 2017 cu Colegiul de Muzica ,,I. M. Glinka” din Minsk și datorită unei bune colaborări cu Ambasada din Belarus. Anul trecut am fost noi cu un grup de elevi în Minsk, iar anul acesta ei vor veni ăa participe la Concursul Internațional ,,Orpheus”-25-27 mai. Domnul director al Colegiului din Minsk va face parte din juriul concursului”, a declarat, pentru Viața Gorjului, directorul Daria Ionescu Haidău de la Liceul de Arte Târgu-Jiu.

De asemenea, vizitatorii târgului vor fi chemaţi să participe la o degustare de dulciuri româneşti. Târgul Internaţional de Carte de la Minsk este un eveniment cultural de mare importanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.