Gorjul, sub Cod Portocaliu de ger! Ce măsuri au dispus autoritățile

0
947

Drumarii sunt în alertă căci de ieri a nins în tot judeţul Gorj și s-a depus un strat consistent de zăpadă pe toate drumurile. Angajaţii de la Drumurile Naţionale Târgu Jiu au intervenit cu aproximativ 40 de utilaje pe toate șoselele naţionale din judeţ. Ca urmare a avertizărilor  emise de meteorologi cu privire la scăderea temperaturilor și intensificarea vântului, autoritățile locale au convocat Comandamentul pentru Situații de Urgență, astăzi,  în vederea stabilirii măsurilor necesare prevenirii eventualelor evenimente ce ar putea fi generate de condițiile meteo.

De luni, judeţul Gorj, și mare parte din ţară, se află sub cod portocaliu de ger. Avertizarea emisă de meteorologi este valabilă până joi, la ora 10.00. Au fost anunţate temperaturi minime de până la minus 22 de grade Celsius, iar maximele se vor încadra în jurul pragului de îngheţ. În situația în care se va produce îngheț la sursele deschise de alimentare cu apă, ApaRegio va proceda la spargerea stratului de gheață prin echipele de intervenție concomitent cu suplimentarea debitului de apă prin pornirea surselor de adâncime de la Iezureni și Bumbești Jiu. Totodată, Edilitara Public menține activat comandamentul de deszăpezire care va acționa pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil, trotuare și căi de acces. De asemenea, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu va intensifica acțiunile de patrulare în vederea identificării persoanelor fără adăpost și transportării acestora la Casa Iris unde vor primi îngrijire temporară.

„Primăria Municipiului Târgu Jiu face apel către populație în vederea degajării căilor de acces pentru a facilita intervenția utilajelor de deszăpezire. Compartimentul Autorizări/Avize din cadrul instituției va lua măsuri pentru conștientizarea agenților economici de a lua măsurile de îndepărtare a stratului de zăpadă și țurțurilor din fața punctelor de lucru, iar compartimentul Relații cu Asociațiile de Proprietari va contacta administratorii asociațiilor pentru respectarea obligațiilor ce le revin în astfel de situații. Primăria Municipiului Târgu Jiu asigură material antiderapant pentru toate unitățile de învățământ din oraș. De asemenea, Serviciul Gospodarie Comunitară asigură material lemnos pentru foc pentru cazurile sociale care prezintă riscuri. Același serviciu asigură legătura cu operatorii de utilități publice (CEZ, DISTRIGAZ) în vederea remedierii în timp util a eventualelor avarii produse la rețelele de transport și distrubuție a energiei electrice și gazelor naturale. Cetățenii Municipiului Târgu Jiu, care întâmpină probleme generate de condițiile meteo sunt rugați să apeleze numărul de telefon 0253 984, pentru a face sesizări”, au transmis cei de la Primăria Târgu-Jiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.