Faptele ne definesc! Andreea Dănăricu, o elevă eminentă, face voluntariat la SMURD -ISU Gorj!

0
4195

Andreea Dănăricu are 17 ani, este un elev eminent și vrea să devină medic. Ca să aibă o bază solidă de cunoștințe din acest domeniu, eleva din Târgu-Jiu s-a alăturat, ca voluntar, salvatorilor care lucrează pe ambulanțele SMURD ale ISU Gorj. Astfel, la 17 ani, Andreea își dedică timpul liber salvării de vieţi, ceea ce arată caracterul nobil, iubirea faţă de semeni, pasiunea şi respectul pentru munca de salvator profesionist.

Andreea Dănăricu este o tânără de 17 ani din municipiul Târgu-Jiu, care a aflat despre proiectul „Salvator din pasiune” desfăşurat în cadrul ISU Gorj şi a decis ca în loc să-şi petreacă timpul liber aşa cum şi-l petrec majoritatea tinerilor de vârsta ei, să se alăture salvatorilor profesionişti şi să-şi pună priceperea şi bunăvoinţa în sprijinul oamenilor încercaţi de viaţă şi asta fără să primească nimic în schimb. Fata este eleva Colegiului national Ecaterina Teodoroiu, unul dintre primele 3 cele mai bune licee din Gorj. Atunci când ia o pauză din învăţat, îmbracă uniforma roşie caracteristică echipajelor noastre SMURD şi însoţeşte echipajele la misiunile care le sunt încredinţate, încercând să aplice lucrurile pe care le-a învăţat până acum de la salvatori şi să înveţe lucruri noi. Nu este remunerată pentru acest lucru, primeşte doar mulţumirile oamenilor pe care îi ajută! „Intenţionez să urmez o carieră în medicină şi am vrut să mă familiarizez cu acest domeniu. Atunci însă, când am intrat în unitatea ISU  şi am participat la prima intervenţie alături de echipajele SMURD, iar persoana căreia a trebuit să-i ofer ajutor, cu faţa în lacrimi, mi-a mulţumit pentru ajutorul primit, am înţeles că singura meserie pe care vreau să o urmez este aceea de a fi medic”, a spus Andreea Dănăricu, voluntar la ISU Gorj.

Ea ar trebui să fie un exemplu pentru toţi tinerii de vârsta ei! Cu siguranţă nu pot deveni toţi voluntari, pompieri militari şi nici medici, dar cert este că să ajuţi este cel mai nobil lucru, indiferent de forma ajutorului pe care îl oferi! „Noi suntem salvatori profesionişti! Este o meserie pe care ne-am ales-o şi ale cărei riscuri ni le-am asumat, dar asemenea tineri cu un caracter nobil, cu dragostea pentru semeni şi respectul pentru munca salvatorilor profesionişti de care dă dovadă această tânără sunt un exemplu chiar şi pentru noi…şi are doar 17 ani!”, a declarant Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.